[Advertorial] ‘Hoefijzers in Japan’ vanaf vandaag te bestellen

0
639
Hoefijzers in Japan
'Hoefijzers in Japan' is vanaf vandaag te bestellen bij de boekhandel.

Hoefijzers in Japan, de must read voor iedere paardenliefhebber, is vanaf vandaag te bestellen bij de betere boekhandel. Het boek verhaalt over de band tussen een sensibele merrie en haar amazone en de moeilijkheden die zij in hun nog jonge levens hebben moeten overwinnen.

Het boek is op een waargebeurd verhaal gebaseerd, zo vertelt auteur Mia Farnwood. Zij schreef het boek over haar dochter en paard en legt uit dat ze in het boek heel dicht bij de realiteit is gebleven. ‘Ik zou het omschrijven als “semi-fictie”. Sommige scenes heb ik bewust op een andere tijd en plek laten plaatsvinden, maar het zijn wel de gebeurtenissen die we echt hebben meegemaakt’, vertelt Mia.

Noodgedwongen afscheid

In het boek maken we kennis met het meisje Shari, dat onafscheidelijk wordt van haar merrie Blanche. Samen overwinnen de twee angsten, ontwikkelen ze zich als combinatie en lijkt er een prachtige toekomst voor hen weggelegd. Aan deze meisjesdroom komt echter een dramatisch einde als Shari chronisch ziek blijkt te zijn en min of meer noodgedwongen afscheid moet nemen van haar merrie.

Een levensverhaal

De emoties die Mia voelde rondom de verkoop van Blanche heeft ze nu verwerkt tot het boek ‘Hoefijzers in Japan’. Ze omschrijft het werk niet als een standaard “paardenboek”, maar als een levensverhaal waarin een paard een belangrijke rol is gaan spelen.

‘Als je een echte paardenliefhebber bent, zal je het boek sowieso kunnen waarderen hoor’, lacht ze. ‘Ik heb alleen geprobeerd om het ook interessant te maken voor lezers die wat minder met paarden hebben. Ik hoop eigenlijk zelfs dat die mensen het boek lezen en zich daarna een beeld kunnen vormen van hoe het is om zo’n connectie met een paard te hebben.’

In de boekwinkel

Hoefijzers in Japan telt 312 bladzijdes, is geschikt voor lezers vanaf 12 jaar oud en is als paperback en e-book verkrijgbaar. Je kunt het boek bestellen bij de boekhandel onder ISBN 9789493002012. De verkoopprijs van het boek is € 18,95.

Bron: Buitenruiters, overname zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan.