Aly van der Meulen vertelt over Mongol Derby

0
321
Archieffoto Mongoolse paarden.

Heb je de Mongol Derby vorig jaar gevolgd en kun je niet wachten tot de editie van 2020 begint? Als je toevallig in de buurt van het Friese Wier woont, hebben we goed nieuws voor je. Aly van der Meulen gaat namelijk aanstaande zondag in de Ioannis Teatertsjerke over haar belevenissen in de editie van 2019 vertellen.

‘Waarom doe ik dit?’

Aly was één van de vijf Nederlandse deelneemsters aan de Mongol Derby in 2019. 44 deelnemers uit twaalf verschillende landen stonden aan de start. Na een barre tocht van 1000 kilometer wisten er uiteindelijk 27 te finishen, waaronder ook Aly. De amazone uit Blije heeft de afgelopen jaren de wereld rondgereisd en overal met paarden gewerkt. Ze is dus wel wat gewend, maar dat alles was niet te vergelijken met de Mongol Derby. ‘Het was verschrikkelijk zwaar en vaak dacht ik: waarom doe ik dit?’, vertelt ze.

Andere avonturier

Aly is niet de enige die aanstaande zondag aan het woord komt over haar avontuur. Ook Wiebe Biesma uit Heerenveen is een fervent avonturier en maakte een motorrit door Laos. Zijn verhaal hoor je ook tijdens de lezing.

Bron: Franeker Courant / Buitenruiters
Foto: Marcin Konsek – CC BY-SA 4.0