Amazone zoekt getuigen van fatale aanrijding

0
496
Archiefbeeld op rust staan.

Afgelopen dinsdag werden amazone Gaby en haar paard Dextro in Alblasserdam aangereden door een vrachtwagen. Bij dit ongeluk raakte het tienjarige paard dusdanig gewond dat hij uit zijn lijden verlost moest worden. Gaby zoekt nu naar getuigen en vraagt mensen die over beveiligingscamera’s beschikken om beeldmateriaal.

Uitwijken niet mogelijk

De website Alblasserdamsnieuws bericht dat de aanrijding op dinsdagochtend rond 11.10 uur plaatsvond op de Randweg, enkele tientallen meters voor snackbar Margaret’s Corner. Gaby vertelt: ‘Ik zag de vrachtwagen al aankomen, maar kon niet nog verder uitwijken naar rechts, omdat ik al op het fietspad zat en rechts van mij auto’s geparkeerd stonden.’

Een aanrijding, waarbij Dextro’s achterbeen werd geraakt, volgde. Het paard gleed uit en bleek later zijn been verbrijzeld te hebben. Ook zijn amazone raakte lichtgewond aan haar been.

Contact

In de hectiek en vanwege de zorgen om haar paard, heeft Gaby er niet aan gedacht om de politie ter plaatse te laten komen. Daarom vraagt ze nu of getuigen of mensen met camerabeelden haar willen benaderen. Haar contactgegevens staan in dit (uitgebreidere) nieuwsbericht.

Bron: Alblasserdamsnieuws
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters