Amazones leiden hulpdiensten naar gewonde mountainbiker

0
454
Archiefbeeld buitenrit.

De mountainbiker die woensdagavond gewond raakte na een val in het bos bij Eerbeek, werd door de hulpdiensten gevonden dankzij twee amazones die een buitenrit maakten. Zij leidden de hulpdiensten meermaals dwars door het bos naar de man.

Verpleegkundige te hulp

‘We waren pas tien minuten aan het rijden, toen we een man tegen een boom zagen zitten’, vertelt een van de amazones aan Omroep Gelderland. ‘De man was met zijn trapper achter een stronk blijven hangen en kreeg zijn stuur in zijn buik, hij kreeg geen lucht. Zijn vriend had de ambulance al gebeld.’

Het bleek voor de hulpdiensten erg moeilijk om de mannen te vinden, daarom kwamen de amazones in actie. ‘We zijn direct in volle vaart het bos uit gegaloppeerd om de ambulance te zoeken.’ Dat bleek niet eenvoudig, maar ze kwamen wel bij toeval een verpleegkundige op de fiets tegen. Hij werd door Lindy naar de plaats van het ongeval begeleid, terwijl Lisa verder zocht naar de hulpdiensten.

Voor de ambulance uit

Uiteindelijk vond ze de ambulance, die ze ook naar de mountainbiker begeleidde. ‘Ik reed in volle galop met een ambulance achter me aan door het bos. Het leek wel een film’, vertelt ze. Toen bleek dat de ambulance de man niet kon bereiken, moest ook de brandweer ter plaatse komen. De amazones konden dus opnieuw op pad, dit keer om de brandweer te begeleiden. Die wist de man wel te bereiken, waarna hij in de ambulance naar het ziekenhuis kon worden vervoerd.

Lisa en Lindy zijn blij dat ze de man hebben kunnen helpen. Inmiddels hebben ze contact gehad met de vrouw van de mountainbiker. Zij kon ze vertellen dat haar man nog in het ziekenhuis ligt.

Bron: Omroep Gelderland
Foto: Wikimedia / Bayke de Vries