Amsterdamse Bos knapt onveilige bruggen op

0
117
ruiterpad
Archiefbeeld ruiterpad

In het Amsterdamse Bos worden in 2021 zeven bruggen gerenoveerd, nadat er ook in 2020 al elf bruggen zijn opgeknapt. Dit blijkt hard nodig, afgelopen donderdag zakte een paard met een achterbeen door één van de bruggen.

Waarschuwing

Op de Facebookpagina van het Amsterdamse Bos postte Caroline een waarschuwing voor andere ruiters. Hierbij gaf ze tevens aan dat ze een klachtenformulier naar de organisatie van het bos heeft gestuurd en de boswachter bericht heeft. Ze merkte tevens op dat vrijwel alle bruggen op de ruiterroute in het bos er slecht uitzien en waarschuwt andere ruiters daarvoor.

Geplande renovatie

De organisatie van het Amsterdamse Bos heeft vlot gereageerd op het bericht. Zij laten weten dat er tussen februari en oktober zeven bruggen in het bos gerenoveerd zullen worden. Dit gaat om de bruggen met nummers 539, 541, 553, 555, 556, 561 en 564. De bruggen 555 en 561 zijn reeds afgesloten omdat deze in te slechte staat verkeren om ze tot de renovatie open te houden. Klik hier voor de planning met betrekking tot de renovatie.

De brug waarin nu een gat is ontstaan is inmiddels tijdelijk gerepareerd tot deze ook gerenoveerd wordt.

Bron: Facebook Amsterdamse Bos / Website Amsterdamse Bos
Foto: Buitenruiters