Automobilist ingereden op groep ruiters tijdens parade

0
521
Archiefbeeld paard.

Het moest een gezellige, mooie rit worden, de lichtjesparade die vrijdagavond door Stal Klootwijk werd georganiseerd. Het liep helaas naar af, omdat een automobilist op de groep ruiters – waaronder veel kinderen – inreed. Daarbij werden een paard en een ruiter geraakt.

Via een Facebookoproep werden getuigen opgeroepen om zich te melden, wat in zeer korte tijd ook gebeurde. De stal heeft laten weten dat hen nu bekend is wie de automobilist in kwestie is.

Signalen genegeerd

Vanaf de stal in Ridderkerk werd een buitenrit georganiseerd waarbij alle deelnemers prachtig versierd waren met allemaal lichtjes. De rit verliep goed, totdat een automobilist de signalen van de ‘klaar-overs’ negeerde en op één van de paarden en begeleiders inreed. Volgens de aanwezigen werd er daarna zelfs nog een keer achteruit op de groep ingereden, wat grote paniek tot gevolg had.

Blauwe plekken en angst

Nu de bestuurder in kwestie bekend is geworden met behulp van de filmpjes die door omstanders gemaakt zijn, bericht de stal dat iedereen er relatief goed vanaf gekomen is. ‘Iedereen bedankt voor het medeleven’, staat op de Facebookpagina.

‘Het had allemaal zoveel erger kunnen aflopen, ik hoop dat de bestuurder dit beseft en de politie hem de straf geeft die hij verdient. We waren met veel kinderen, begeleiders en paarden en allemaal zo verlicht dat het heel erg duidelijk was waar hij op inreed!
Wij zijn dankbaar dat wij er alleen met blauwe plekken, schrammen en veel angst vanaf zijn gekomen. Het paard wat aangereden werd is er ook goed vanaf is gekomen voor zover wij nu zien. Wij beseffen wel dat we geluk hebben gehad!’

UPDATEBestuurder is bekend door duidelijke filmpjes gemaakt van de bestuurder, auto en kenteken. Iedereen bedankt voor…

Posted by Stal Klootwijk on Friday, November 1, 2019

Bron: Facebook Stal Klootwijk
Foto: Laurie Eskes voor Buitenruiters