Belgische amazone gaat te paard naar school

0
581
school
Yasmine gaat te paard naar school omdat de bus niet komt.

De kans is groot dat we er vroeger allemaal wel eens over gedroomd hebben: te paard naar school gaan. De vijftienjarige Yasmine uit België doet het echt. Niet omdat het zo leuk is, maar om haar punt te maken bij vervoermaatschappij De Lijn. De bus die zij normaal gesproken neemt om op school te komen valt namelijk met regelmaat uit, waardoor zij er niet van op aan kan.

Een stal op school

De scholiere moet ongeveer veertig minuten rijden om bij haar school in Vilvoorde te komen. Dat hoeft gelukkig niet alleen maar over drukke wegen, ze kan binnendoor. Eenmaal in Vilvoorde aangekomen moet ze wel een stukje door de stad om de school te bereiken.

Als ze daar is aangekomen is er gelukkig wel een plekje voor haar paard Rambo. Yasmine zit namelijk op een dierenverzorgingschool, waardoor er voldoende stallen aanwezig zijn.

Personeelstekort

In het item dat VRT maakte, komt ook een woordvoerster van De Lijn aan het woord. Zij legt uit dat De Lijn al langere tijd met een personeelstekort kampt. Er zijn inmiddels al veel nieuwe chauffeurs aangenomen om het probleem op te lossen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VRT NWS (@vrtnws) op

Bron: VRT
Foto: Screenshot uit video