Beloning van 2000 euro voor gouden tip inzake mishandeld paard

0
157

Er ligt inmiddels een bedrag van tweeduizend euro klaar voor degene die de gouden tip heeft in de zaak van het mishandelde paard in Wanneperveen, zo bericht De Stentor.

Het paard werd ruim een week geleden met een grote snijwond tussen de achterbenen aangetroffen. De dierenarts ter plaatse bevestigde vervolgens dat de wond met een mes moest zijn toegebracht. Wout Liezen, die de merrie huurt om een moederloos veulen groot te brengen, had al een bedrag van duizend euro toegezegd voor de gouden tip. Een andere inwoner uit Wanneperveen heeft dat bedrag verdubbeld.

Vage tips

‘Een dorpsgenoot, Dennis Hoorn, heeft ook nog eens duizend euro toegezegd’, vertelt Liezen. ‘Ook Dennis is een echte paardenliefhebber en ook hij hoopt dat het lukt om de dader of de daders toch nog te vinden. Er zijn tot nu toe wat vage tips binnengekomen, heb ik van de politie gehoord. Maar wie weet leidt dit nog tot iets. Ook al moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik de kans erop niet zo groot acht. Je moet zo’n mafketel eigenlijk op heterdaad betrappen.’

De merrie stond in een weiland aan Driftlakenseweg in Wanneperveen. Volgens Liezen gaat het naar omstandigheden goed met het dier.

Bron: De Stentor
Foto: Unsplash / Ghost Presenter