Boete van 500 euro geëist voor botsing met paard en amazone

0
574

Het OM eist dat de 75-jarige Maarten van H. een boete van 500 euro opgelegd krijgt vanwege de botsing met een paard en amazone op de Markeloseweg in september 2016. Deze week verscheen hij voor de rechter en de Officier van Justitie acht bewezen dat Van H. de veroorzaker van de botsing is geweest, zo bericht Tubantia.

Ernstige gevolgen

De gevolgen van de aanrijding waren destijds ernstig: de amazone liep drie gebroken ribben en een zware hersenschudding op, het paard waarop ze reed moest worden geëuthanaseerd.

Het OM geeft aan dat de toedracht van het ongeluk lastig vast te stellen is en vraagt vrijspraak voor onvoorzichtig rijgedrag. Ze is echter wel van mening dat Van H. – die na het ongeval een brief en een bos bloemen naar de amazone stuurde – de botsing veroorzaakt heeft.

Vrijspraak

Advocaat Jan Vlug is de mening toegedaan dat zijn cliënt zou moeten worden vrijgesproken. Volgens hem is het onbegrijpelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. De botsing zou – aldus de raadsman – ook door het paard of de amazone kunnen zijn veroorzaakt.

De uitspraak volgt op 2 juli.

Lees het volledige artikel hier.

Bron: Tubantia
Foto: Unsplash / Jez Timms