Brandweer bevrijdt paard van bruggetje *video*

0
242
Brandweer

Gistermiddag moest de brandweer in Winterswijk uitrukken om een paard uit een benarde positie te bevrijden. Het dier was tijdens een buitenrit uitgegleden op een bruggetje en daarbij met een been klem komen te zitten, zo bericht 112achterhoek-nieuws.

Spagaat

Halverwege de middag werd de brandweer opgeroepen om te komen assisteren. Ter plaatse bleek dat het paard op het smalle bruggetje in een soort spagaat was beland. Het dier was daarbij vast komen te zitten en kon niet meer op eigen kracht in de benen komen.

Zelf opgestaan

De dierenarts die ter plaatse kwam verdoofde en behandelde het paard. Daarna werd het dier met behulp van een brandslang voorzichtig van de brug getrokken. Op een open plek kon het paard vervolgens even bijkomen en zelf weer opstaan.

Wat de reden is van de glijpartij is niet bekend. Het zou kunnen zijn dat de brug glad was, of dat het paard ergens van schrok en daardoor uitgleed. Na een behandeling van de dierenarts en na te zijn bijgekomen van de verdoving, kon het dier weer terug naar stal.

Bron: 112achterhoek-nieuws