Britse manegepony’s zorgen voor afleiding tijdens coronacrisis

0
241
Archiefbeeld paarden.

De pony’s van een manege in de Londense wijk Teddington, zorgen voor een beetje afleiding voor bewoners die door de lock down gedwongen binnen zitten. Horse & Hound bericht dat de pony’s hun beweging nu krijgen door door de wijk te wandelen, tot groot plezier van de bewoners.

Pony’s op de weide

Door de uitbraak van Covid-19 is de manege gesloten voor lesklanten en staan de meeste pony’s in weides enkele kilometers van de manege af. Alleen de oudere pony’s en de dieren die gevoelig zijn voor hoefbevangenheid zijn op de manege achtergebleven.

Aan de wandel

Om die dieren beweging te geven nam Natalie, de manegehoudster, ze vorige week aan de hand mee naar bewoners die om een bezoekje hadden gevraagd. Nu dat niet meer mag, neemt ze de pony’s mee voor een wandeling door de buurt en laat ze de bewoners weten wanneer de pony’s door hun straat komen.

‘Nu de situatie veranderd is, kunnen we geen specifieke adressen meer met de pony’s bezoeken’, vertelt Natalie. ‘We gaan echter wel in op verzoekjes van bewoners die vragen of we door hun straat willen wandelen. Dat breekt de dag wat voor kinderen die nu de hele dag binnen moeten blijven. De pony’s zijn het gewend om te werken en op deze manier kunnen wij ze wat bezig houden. Daarnaast dragen we zo een beetje bij aan de gemeenschap hier.’

Hulp van de gemeenschap

Ook de manege heeft het niet gemakkelijk, nu er geen lessen gegeven kunnen worden. Daarom heeft Natalie een ‘sponsor een pony-actie’ opgezet, om de dagelijkse kosten enigszins te dekken en roept zij lesklanten op om geen restitutie van hun leskaarten te vragen. Daarnaast heeft de verhuurder van de accommodatie laten weten dat zij voorlopig geen huur hoeft te betalen. ‘De mensen zijn echt fantastisch’, aldus Natalie. ‘Ik hoop dat de gemeenschap hier ons er doorheen helpt, zodat de manege ook nog bestaat als dit alles voorbij is.’

Bron: Horse & Hound
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters