Tocht met Friese paarden over Afsluitdijk uitgesteld naar 2019

0
340
Archiefbeeld Fries paard.

De tocht waarbij meer dan honderd Friese paarden van Hippolytushoef naar het Friese Kimswerd over de Afsluitdijk worden gereden is voorlopig uitgesteld, bericht Noordhollands Dagblad.

Waar het in eerste instantie de bedoeling was om de zogenaamde Thústocht over 44 kilometer deze zomer te ondernemen, wordt dat nu op zijn vroegst voorjaar 2019.

Alle medewerking

‘Het was ontzettend moeilijk om Rijkswaterstaat, de dijkbeheerder, aan boord te krijgen’, vertelt initiatiefneemster Ysbrandia Ledderhof-De Vries.

‘Na flink wat overleg zijn ze daar inmiddels gelukkig behoorlijk enthousiast en willen ze alle medewerking verlenen. Vanwege de versterking van de Afsluitdijk zijn de provincie Friesland en Levvel, de aannemerscombinatie die dat enorme project gaat uitvoeren, ook aangehaakt’, legt ze uit.

Niet halfbakken

Ze vervolgt: ‘Er spelen opeens zo veel factoren mee, dat helaas vertraging is ontstaan. Het moet voor deelnemers en publiek veilig blijven. Afstemming wat wel en niet kan, luistert in de praktijk heel nauw. Achter de schermen zijn en blijven we keihard bezig.’

Het evenement zal dus niet deze zomer plaatsvinden, maar uitgesteld worden zodat er tijd is om het goed te organiseren. ‘We kunnen beter een ander moment kiezen, waarbij ons evenement tot volle wasdom komt. Het moet goed en compleet op poten worden gezet, niet halfbakken’, besluit Ysbrandia.

Het hele artikel lezen? Klik hier.

Bron: Noordhollands Dagblad
Foto: Wikimedia / Just Chaos