‘Geen trailer? Geen probleem, we nemen de trein!’ *video*

0
1413
Frieda stapte zo de trein in, maar moest deze wel weer verlaten.

‘Geen trailer? Geen probleem!’, dat is wat een Oostenrijkse man gedacht moet hebben toen hij met zijn haflinger de trein in stapte. Het personeel van de Oostenrijkse vervoerder ÖBB  was er iets minder blij mee en verzocht de man en zijn paard dringend om de trein weer te verlaten, zo bericht OöNachrichten.

Toegang verboden

De man probeerde afgelopen weekend met zijn haflinger Frieda op het station van Bad Mittendorf een regionale trein in te stappen. Hier werd hem de toegang tot de trein door de machinist verboden, maar bij een tweede poging was hij wel succesvol. De pret was echter van korte duur, de machinist weigerde namelijk door te rijden zolang het paard aan boord was. Hierop verlieten Frieda en haar eigenaar de trein.

Gevaarlijk

Al snel circuleerden er foto’s van Frieda in de trein op het internet. ÖBB laat weten dat ze hoopt dat dit een eenmalige actie was en dat mensen niet op het onzalige idee komen dit ook eens te proberen met hun paard. ‘Wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van onze passagiers en het kan gevaarlijk zijn om een paard te vervoeren in de trein. Daarom hebben wij de eigenaar en zijn paard verzocht de trein te verlaten’, zo bericht de vervoerder op Facebook.

Volgens de richtlijnen van de Oostenrijkse vervoerder mogen kleine dieren met de trein mee mits zij in een afgesloten kooi zitten. Honden moeten een muilkorf dragen en aangelijnd zijn om in de trein mee te mogen. Bovendien moet er een kaartje voor het dier zijn aangeschaft. Over paarden wordt met geen woord gerept, maar die zullen dan ook niet elke dag de trein in stappen…

Bron: OöNachrichten / Buitenruiters
Foto: Twitter