‘Geheimpjes’ die paardenliefhebbers voor hun partner hebben

0
151
Geheimpjes
Dat je je hoofdstel lekker op de bank hebt zitten invetten vertel je maar niet...

Eerlijkheid en vertrouwen vormen de basis van een gelukkige relatie, daar zal iedereen het mee eens zijn. Soms hoef je echter niet alles aan je partner te vertellen, zeker niet als het je paardenhobby betreft… Horse & Hound somt een aantal geheimpjes op die de gemiddelde paardenliefhebber misschien maar al te bekend voorkomen.

Netjes gepoetst

Jij hebt de keuken geweldig gepoetst en je partner is daar heel blij mee. De echte reden? Je had je tuig mee naar binnen genomen om schoon te maken en in te vetten en overal lag modder en haar.

Je partner mag zelfs blij zijn dat je het tuig slechts naar de keuken bracht. Als er een goede serie op TV is, zit je gewoon lekker op de bank met je zadel. Je legt echter wel altijd een oude krant op de grond om het vuil op te vangen, prima toch?

Dat je de bitten en stijgbeugels soms snel in de vaatwasser stopt als je partner even niet kijkt, vertel je ook liever niet. Het zou inmiddels toch moeten opvallen dat jij het nooit een probleem vindt om de vaatwassen in- en uit te ruimen.

Dure hobby

Dat nieuwe zadel voor je paard? Spiksplinternieuw en op maat gemaakt voor je lieveling, maar dat hoeft je partner niet te weten. Hij weet niet anders dan dat je hem met ontzettend veel geluk op Marktplaats hebt gevonden. Als je op je werk nou ook eens zo creatief was…

De kosten die je maakt om mee te doen aan een wedstrijd, daar wil je zelf al bijna niet over nadenken. Alleen het startgeld is al een paar tientjes, maar wat dacht je van je outfit, tuigage, vervoer en snacks tussendoor?

Het aantal dekens dat je voor je paard(en) hebt is ook iets om maar gewoon niet over te praten. Het is bijna een beetje gênant om te bekennen dat zelfs de shetlander die jouw paard gezelschap houdt niet minder dan 25 dekens heeft. Uiteraard met afneembaar halsdeel.

Een extra paard

En dan de ergste… Dat je eigenlijk meer paarden hebt dan je verteld hebt aan je partner. We gaan er maar vanuit dat vrijwel niemand dit voor elkaar krijgt, maar er schijnen ruiters te zijn die ‘gewoon’ een paard kochten met dezelfde kleur als hun huidige paard. Valt niet op toch? Moet je partner de twee paarden alleen niet tegelijk te zien krijgen…

Hoe leg je dat uit?

Allemaal gekheid natuurlijk en eerlijkheid duurt altijd het langst, maar sommige dingen zijn gewoon bijna niet uit te leggen als je partner geen paardenhobby heeft. Wat dacht je van dat zoveelste dekje, puur omdat de kleur zo mooi is. Niks mis mee, zolang je er geen ruzie over krijgt, toch?

Bron: Horse & Hound
Foto: Wikimedia / Heather Moreton