Gemeente Goeree-Overflakkee: ‘Ruim de mest op!’

0
267
Archiefbeeld mest opruimen.

Paardenmest op openbare wegen. Er is veel om te doen en in sommige gevallen is dat ook wel terecht. Een enkele mesthoop in een berm in het buitengebied is wellicht niet zo erg, maar andere recreanten mogen natuurlijk geen last hebben van onze buitenritten. De gemeente Goeree-Overflakkee roept ruiters daarom op om de mest van hun paard op te ruimen.

Onhygiënisch en gevaarlijk

iGo Nieuws meldt dat er op Goeree-Overflakkee veel paardgereden wordt in de openbare ruimte. Hoewel het niet te voorkomen is dat een paard onderweg mest, wordt er wel op gewezen dat er een opruimplicht bestaat. ‘Mest op de weg, fietspaden en strandovergangen is onhygiënisch en zelfs gevaarlijk voor andere weggebruikers. Zorg daarom dat de routes mestvrij blijven, zeker met dit warme weer.’

Opruimplicht

Er is begrip voor de omstandigheid dat het niet voor iedereen mogelijk is om direct van hun paard af te stappen en de mest op te ruimen. Daarom wordt aangegeven dat het dan de bedoeling is dat je als ruiter op een later moment terugkeert om alsnog de mest op te ruimen. Ook wordt gesuggereerd om een zogenaamde mestzak te gebruiken. ‘Volgens de regels bent u verplicht om de straten schoon achter te laten, er wordt op gehandhaafd’, valt er tot slot te lezen in het artikel.

Bron: iGo Nieuws / Buitenruiters
Foto: Buitenruiters