Goede voornemens voor 2020

0
357
Kies eens voor een andere route, in plaats van voor je vertrouwde rondje.

Nog maar een paar dagen en dan is het jaar 2019 alweer voorbij. Dat betekent dat het nu een mooi moment is om terug te kijken op het afgelopen jaar, maar ook om na te denken over wat je (anders) wil doen in het volgende jaar. Wij zetten vast een paar goede voornemens op een rijtje ter inspiratie…

Nieuw gebied ontdekken

Zeker als je tijd beperkt is of je een wat rillerig paard hebt, is het soms gemakkelijk om toch maar weer je ‘vaste rondje’ door het bos of tussen de weilanden door te rijden. Hoewel een buitenrit altijd een feestje is, kan het wel saai worden om telkens dezelfde route te rijden. Neem jezelf daarom voor om wat vaker op ontdekkingstocht te gaan. Dat kan in je buurt, maar als je een trailer hebt kun je natuurlijk ook eens een nieuw bos gaan verkennen!

Basiswerk

Schiet het basiswerk er bij jou nog wel eens bij in omdat je liever een lekkere buitenrit maakt dan in de bak gaat dressuren? Vanaf nu heb je geen excuus meer, ook in het bos kun je namelijk príma wat dressuuroefeningen meepakken. Professioneel springamazone Bianca Schoenmakers vertelde ons al dat zij veel dressuuroefeningen meeneemt tijdens haar bosritten. En waarom ook niet? Nergens vind je zulke mooie rechte stukken als buiten!

Spullen onderhouden

Ben jij niet zo’n poetser, maar wel iemand die ook in de regen gewoon gaat rijden? Dan doe je er misschien goed aan om je voor te nemen iets liever voor je spullen te zijn. Eigenlijk is het ook niet moeilijk, maar gewoon iets dat je jezelf moet aanleren door heel consequent te zijn. Gewoon na elke rit even overal een doekje overheen en een ‘zweterig’ zadeldekje gelijk de was in. Als je er eenmaal aan gewend bent valt het enorm mee en de grote poetsbeurten zijn minder vaak nodig omdat je alles hebt bijgehouden.

Geniet!

Het allerbelangrijkste. Als het goed is ben je gaan paardrijden omdat je van het dier en de sport houdt. Tegenwoordig zijn we echter allemaal zo druk dat het soms moeilijk is om echt te genieten van de momenten met je paard (want je moet nog zoveel doen)… Probeer daarom toch echt bewust van je hobby te genieten, want daar profiteer je buiten stal ook weer van! Telefoon weg, to do list even vergeten en gewoon heerlijk genieten van je paard.

Bron: Buitenruiters
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters