Zeven herkenbare situaties voor volwassen ponyruiters

0
695

Als je als volwassene op een klein paard of grote pony rijdt, dan ben je onderdeel van een speciale groep. Iedereen weet dat pony’s eigenlijk het allerleukste zijn en een grote D of E-pony kan absoluut de oplossing zijn als je liever wat dichter bij de grond blijft.

Voor- en nadelen

Die kleintjes hebben dus absoluut hun voordelen, maar toch ook wel wat nadelen. Komen onderstaande situaties jou ook bekend voor?

1. Wat pootjebaden is voor je rijmaatje met haar hoogbenige KWPN’er, is voor jou als een duik in het diepe. Je wéét dat je nat gaat worden en niet van een paar verdwaalde spettertjes. Nee, alsof je in een sloot gevallen bent, met paard en al. Je zit nou eenmaal wat lager bij de grond en merkt het gauw genoeg als je rijlaarzen vollopen met water…

2. Je pony heeft de vreemdste maten als het de optoming aangaat. Stevige stappers waar je zo een maatje full peesbescherming voor nodig hebt, boommaat extra wijd, maar dat hoofd? Daar moet een maatje pony hoofdstel om.

3. Je stijgbeugelriemen twee gaatjes korter als je gaat springen? Maak daar maar vier van, als je tenminste niet zelf de balken uit de lepels wil stoten.

4. ‘Hakken laag!’, je hoort het je instructrice nog zeggen. Ja leuk, maar die hakken komen toch echt wel een stukje onder de buik van je pony vandaan. Zwanenhalsspoortjes? Iemand?

5. Over dressuur gesproken. De staponderdelen van de proef lijken wel een eeuwigheid te duren. Uitgestrekte stap? Hij doet echt zijn best, maar groter gaan die stappen gewoon niet worden.

6. Mensen vinden het schattig dat jij je pony hebt gehouden nadat je achttien werd. Leg ze dan maar eens uit dat je deze pony toch echt kocht halverwege je twintiger jaren en dat het geen gezelschap voor ‘je echte rijpaard’ is.

7. Ondanks zijn kleine voorkomen is hij nog altijd zwaar genoeg om je voet te pletten, je aan de kant te duwen of je een rondje over het erf mee te slepen als hem dat goeddunkt.

Naar een idee van Horse & Hound.
Foto: Unsplash / Lesly Juarez