Op hol geslagen paarden Heiloo weer veilig op stal

0
211
Archiefbeeld paard.

Het was woensdag het gesprek van de dag: de op hol geslagen paarden die door de straten van Heiloo en omgeving renden. Met man en macht werd geprobeerd om de dieren tot stilstand te manen, maar dat bleek niet eenvoudig. Uiteindelijk stopten ze in Krommenie, waarna ze herenigd met hun eigenaren konden worden en de nodige verzorging konden krijgen.

Naar omstandigheden goed

Inmiddels zijn de de paarden op één dier na allemaal weer terug op stal Onderwater in Heiloo. Het dier dat tijdens de ontsnapping een wond aan de borst opliep is voor behandeling naar een kliniek gebracht en verblijft daar nog.

‘Maar het gaat naar omstandigheden goed met de paarden’, vertelde een van de pensionhouders gisteren aan Hart van Nederland. ‘Vanmiddag (donderdagmiddag, red.) worden ze nog een keer gecontroleerd en het ene paard dat gewond is, blijft nog een dag langer in de kliniek’.

‘Had veel erger gekund’

De eigenaren moeten nog bekomen van de schrik. Hoe de paarden konden ontsnappen, weten ze niet. ‘We zijn blij dat ze er goed vanaf zijn gekomen. Het had veel erger gekund. Ze ontsnapten tijdens de spits dus ze hadden zo onder een vrachtwagen terecht kunnen komen.’

Bron: Hart van Nederland
Foto: Unsplash / Cameron Kirby