Ingegraven spijkerplanken gevonden op zandpad Heeze

0
673
Archiefbeeld zandpad.

Zaterdagmiddag zijn er twee spijkerplanken gevonden die waren ingegraven op een zandpad richting Manege van Meijl in Heeze, dat bericht Heeze24. Het zandpad in kwestie betreft het lange pad dat parallel aan de A67 loopt.

Te laat ontdekt

De spijkerplanken werden ontdekt door een automobilist die over het zandpad reed. Doordat ze ingegraven waren, zag hij ze niet liggen met als gevolg vier lekke banden. Na onderzoek bleken twee grote planken met daarin ongeveer 150 spijkers in het zandpad begraven te zijn. De spijkerpunten kwamen niet boven het zand uit, waardoor de planken niet te zien waren.

Gevaarlijk

Heeze24 spreekt van een laffe en gevaarlijke daad, waarbij de spijkerplanken op beide bandensporen op het pad begraven waren. Niet alleen voor automobilisten kon het een gevaarlijke situatie opleveren, mensen en dieren die eroverheen hadden gelopen, hadden zich flink kunnen verwonden. Vooralsnog is niet bekend wie de planken begraven heeft, getuigen worden opgeroepen om zich bij de politie te melden. Dit mag ook anoniem.

Bron: Heeze24 / Buitenruiters
Foto: Frans Bosch op Wikimedia Commons. Bijgesneden voor gebruik door Buitenruiters, CC BY-SA 3.0.