Merrie na mishandeling aan verwondingen bezweken

0
465
Archieffoto Friese paarden.

In het Belgische Brecht heeft een dierenbeul in de nacht van vrijdag op zaterdag een merrie dusdanig mishandeld dat ze aan haar verwondingen bezweken is, dat meldt HLN.

Ernstige verwondingen

De eigenaresse van het dier zag bij aankomst op de weide haar 20-jarige Friese merrie Zarina in een plas bloed op te grond liggen. ‘Ik haalde de dierenarts er bij en die stelde vast dat Zarina een snijwonde had aan haar vagina’, vertelt ze.

‘Bovendien had ze ernstige inwendige verwondingen, wat er op wijst dat ze werd gepenetreerd met een groot rond voorwerp. Na een tijdje bezweek Zarina aan haar verwondingen. Dit is gewoon verschrikkelijk. Welke zieke geest doet nu zoiets?’

Merrie gesedeerd

Vermoedelijk werd de merrie eerst gesedeerd en vervolgens mishandeld. Het andere paard op de weide bleef ongedeerd. De eigenaresse heeft melding van het voorval gemaakt bij de politie, die de zaak verder zal onderzoeken.

Het is niet de eerste keer dat er paarden mishandeld worden in deze regio. De afgelopen anderhalf jaar sloeg er een dierenbeul toe in Massenhoven en Rijkevorsel. De paarden daar werden op soortgelijke wijze mishandeld.

Bron: HLN
Foto: Wikimedia / Daisyree Bakker