Merrie overleden na aanrijding tijdens buitenrit

0
422
Paard
Archiefbeeld paard.

Wat als een fijne buitenrit begon, is afgelopen middag voor Stal Kampinga uitgelopen op een drama. De stal bericht dat hun paard Kiki op de Nieuweweg in het Utrechtse Kedichem is overleden na zwaargewond te zijn geraakt door een aanrijding. De amazone van de merrie bleef ongedeerd.

Automobilist doorgereden

Volgens Stal Kampinga werd de merrie aangereden vlakbij het bruggetje c.q. heuveltje op de Nieuweweg. Dit gebeurde door een witachtige bestelwagen dan wel kleine auto die uit de richting van Arkel kwam. Na het ongeluk is de automobilist even gestopt, maar daarna doorgereden in de richting van Leerdam. De kans is groot dat de auto aan de voorkant beschadigd is.

Oproep

De stal roept getuigen op om zich te melden bij de politie en vraagt of er mensen zijn die camera’s hebben hangen op de route van Arkel naar de Tiendweg in Leerdam.

Op 112-glasstad valt daarnaast te lezen dat de politie op zoek is naar de bestuurder van een donkere auto. Deze persoon is mogelijk getuige geweest van het ongeluk.

Omdat de originele Facebookpost beelden bevat die als schokkend kunnen worden ervaren, hebben wij ervoor gekozen om deze niet in dit nieuwsbericht op te nemen. Wil je de post wel bekijken om hem op Facebook te kunnen delen? Zoek dan de pagina van Stal Kampinga Sporthorses op.

Bron: Stal Kampinga Sporthorses / 112-glasstad
Foto: Buitenruiters