Met man en macht op zoek naar verdwenen shetlandpony

0
179

Heel Achterberg is op zoek naar een verdwenen pony, zo valt te lezen op de website van de politie. De pony in kwestie is een voskleurige shetlander die luistert naar de naam Rico. Hij verdween in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 maart en is sindsdien niet meer gezien.

Openstaand weidehek

Rico is verdwenen uit een weiland van een pensionstal aan de Zandweg in Achterberg. Toen de stalhoudster op dinsdagochtend bij de wei kwam, zag ze dat er nog maar één van de vier pony’s in de wei stond. Het hek bleek open te staan. De twee andere pony’s stonden in een maisveld naast de wei, maar Rico was nergens te vinden.

Omdat het volgens de stalhoudster niet mogelijk is dat de pony’s het hek zelf hebben geopend, gaat ze er vanuit dat iemand moedwillig het hek heeft geopend. Gezien Rico ook na een intensieve zoektocht nog niet gevonden is, lijkt het steeds aannemelijker dat hij wellicht door iemand is meegenomen.

Meerdere scenario’s mogelijk

De politie onderzoekt de verdwijning, maar houdt rekening met meerdere scenario’s. Vanwege de geldwaarde van een shetlander lijkt diefstal niet voor de hand liggend. Daarom wordt er ook rekening gehouden met een kwajongensstreek of de mogelijkheid dat iemand de ontsnapte pony heeft gevonden en zich erover heeft ontfermd.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Tevens wordt aan buurtbewoners gevraagd om het aan te geven als er sinds kort ergens een shetlander in een wei staat die er eerder niet stond.

Bron: Politie
Foto: Screenshot uit bovenstaande video