Natascha maakt te paard strand Ameland schoon

0
451

In de nacht van dinsdag op woensdag verloor de MSC Zoe – een van de grootste containerschepen ter wereld – zo’n 270 containers nabij het Duitse eiland Borkum. De gevolgen zijn enorm. Een deel van de inhoud van de containers spoelde namelijk aan op de stranden van de waddeneilanden en de Groningse en Friese Waddenzeedijk.

Stranden schoonmaken

Eilanders zijn massaal aan het jutten geslagen. Zo was op foto’s in de media te zien hoe men met meubelen, stoelen en auto-onderdelen rondliep. Ook het leger is inmiddels ingezet om de troep van de stranden op te ruimen. Daarnaast zijn er verschillende acties gestart waarbij vrijwilligers de stranden schoonmaken.

Te paard!

Amelander en fanatiek dressuuramazone Natascha Gielen wilde niet werkeloos toekijken hoe de stranden werden schoongemaakt. Zij besloot daarom haar Haflinger Esmee te zadelen en gewapend met een aantal hooinetten om het afval in te stoppen het strand af te rijden. Op de foto’s die ze deelt op Facebook is te zien hoe ze in totaal vijf hooinetten vol plastic geraapt heeft.

Zelf helpen

Zelf ook helpen? Er zijn meerdere initiatieven gestart en sommige rederijen laten vrijwilligers tegen een gereduceerd tarief overvaren. Bekijk hier een overzicht van de verschillende schoonmaakacties.

Bron: Buitenruiters / Facebook
Foto: Unsplash / Annie Spratt