OM: Man kocht paarden en trailer met nepgeld

0
182

Tegen een 30-jarige man uit Tilburg is zes maanden celstraf geëist omdat hij in 2015 paarden zou hebben gekocht met vals geld, zo bericht Dagblad van het Noorden.

Een van de gedupeerden is een vrouw uit het Groningse Scheemda. Toen de vrouw een bericht over de kwestie op Facebook plaatste, zou zij door de man zijn bedreigd.

Grof en agressief

Ook elders zou de man paarden en een paardentrailer hebben gekocht met nepgeld. Het Openbaar Ministerie schetste een weinig fraai beeld van de verdachte: krijgt hij zijn zin niet, dan wordt hij grof en agressief.

Binnen de paardenwereld was het opgevallen dat de verdachte paarden verkocht voor de inkoopsprijs en toch veel winst maakte. Er zijn bij verkopers tientallen valse biljetten van 500 euro in beslag genomen. Niet alle gedupeerden hebben aangifte durven doen stelt het OM.

Als een politicus

De verdachte ontkende in de rechtszaal de beschuldigingen. De vragen die de rechters stelden irriteerden hem. Een paar keer moesten de rechters hem tot de orde roepen. De advocaat vertelde over zijn cliënt: ‘Mijn cliënt is als een politicus die om de vragen heen draait en vragen beantwoordt met tegenvragen. Dat is lastig voor u, maar ik dank u voor het geduld dat u heeft getoond.’

Onvindbaar

De verdenkingen dateren uit 2015. Voor het Openbaar Ministerie was dit geen reden om de strafeis te matigen zoals bij oudere zaken tegenwoordig gebruikelijk is. De officier van justitie: ‘De verdachte was een jaar lang onvindbaar en is pas in oktober 2016 aangehouden.’

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Bron: DVHN
Foto: Unsplash / Annette Fischer