Op buitenrit voor het goede doel: help zieke Jayme

0
218
Archiefbeeld bosrit.

Aanstaande zondag 24 mei viert de jonge Jayme zijn eerste verjaardag. Omdat Jayme een ernstige zeldzame spierziekte heeft, namelijk SMA type 1, is de kans groot dat zijn eerste verjaardag tevens zijn laatste verjaardag is. De levensverwachting van kinderen met deze ziekte is, als zij niet behandeld worden, namelijk slechts achttien maanden.

Er is een medicijn tegen de ziekte, maar dit is het duurste medicijn ter wereld en kost maar liefst 1,9 miljoen euro. Omdat het medicijn in Nederland niet verkrijgbaar is, wordt het niet vergoed door de zorgverzekering. Daarom proberen de ouders van Jayme het bedrag middels crowdfunding bij elkaar te sparen.

Op pad!

Wil jij Jayme en zijn ouders helpen simpelweg je hobby uit te oefenen? Dat kan! Op zijn verjaardag, aanstaande zondag, wordt namelijk de actie Run for Jayme georganiseerd. Het is de bedoeling dat iedereen op die dag in beweging komt en zo geld voor het medicijn inzamelt.

Was je toch al van plan om een lekkere buitenrit te maken? Overweeg dan eens om dat voor het goede doel te doen. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen met daarin je naam, leeftijd en welke sport je gaat uitoefenen naar runforjayme@gmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar oud. De organisatie vraagt deelnemers om tijdens het sporten een leuke foto of een filmpje te maken en deze beelden te delen met #teamjayme2020 of #runforjayme.

Bron: Ruiterenenmennen.nl / Buitenruiters
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters