Paard ingeslapen na aanrijding tijdens buitenrit

0
660
Archiefbeeld paard.

Berichtten wij eerder deze maand over het mooie nieuws dat pony Black die het op een lopen zette na een valpartij teruggevonden was, het kan helaas ook heel anders aflopen… Een jonge Britse amazone moest afgelopen zaterdag afscheid nemen van haar paard, dat overleed tijdens een buitenrit. Het dier was los op de weg terechtgekomen na een val van zijn amazone en werd aangereden door een auto.

Aanrijding

Tijdens de rit viel de amazone terwijl ze met haar ruin over het ruiterpad reed. Het paard zette het op een lopen, rende zijn stal voorbij en kwam ruim drie kilometer verderop in botsing met een auto. De amazone hield niks over aan haar val en ook de automobiliste kwam met de schrik vrij. Het paard bleek echter dusdanig gewond dat een veearts niet anders kon dan hem ter plaatse uit zijn lijden verlossen.

Hulp en bloemen

De eigenaar van de stal waar het paard stond vertelt aan Horse & Hound dat de automobiliste geen blaam trof. ‘Deze arme dame was slechts een onschuldige passant die de pech had dat dit net haar overkwam’, verklaart ze.

Het ongeluk gebeurde op een drukke plek en veel mensen hebben het dus zien gebeuren. ‘Mensen uit de buurt hebben heel fijn gereageerd. Op het moment zelf kwam personeel van een eetgelegenheid wat te drinken brengen en iedereen wilde helpen. Later zijn er verschillende mensen op stal langs geweest met kaarten voor de amazone en er werden zelfs bloemen gebracht.’

Bron: Horse & Hound
Foto: Laurie Eskes voor Buitenruiters