Paard vast in wildrooster, omstander maakt foto’s

0
137
wildrooster
Archiefbeeld wildrooster.

Afgelopen weekend is een paard in natuurgebied de Campina vast komen te zitten in een wildrooster, dat bericht 112 Brabant.

Geschrokken

Tijdens een buitenrit schrok het paard ergens van en steigerde, waarna de amazone ten val kwam. Haar paard zette het vervolgens op een lopen en wist niet op tijd te stoppen voor het wildrooster. Doordat de merrie door gleed, kwam ze met twee benen in het wildrooster terecht, schrijft zijn amazone.

Brandweerlieden kwamen ter plaatse om het paard te helpen. Toen zij enkele balken uit het wildrooster geslepen hadden, kon het paard weer opstaan. De merrie had wel enkele verwondingen aan haar been opgelopen bij het voorval.

Voorbijgangers

De amazone was zeer ontdaan door het ongeval. Dit werd verergerd doordat een voorbijganger van zeer dichtbij een foto van haar paard in nood maakte. In al haar emotie heeft zij de wandelaar in kwestie stevig aangesproken. Zij was echter niet de enige die de actie van de wandelaar niet kon waarderen, ook de hulpdiensten vonden het onacceptabel. Hoewel de brandweer linten had opgehangen om nieuwsgierige voorbijgangers op afstand te houden, lieten de meeste wandelaars zich niet tegenhouden.

Verbod

Volgens de amazone moeten ongelukken als deze niet kunnen gebeuren. Zij pleit daarom voor een verbod op wildroosters en heeft daarvoor een petitie gestart.

Bron: 112 Brabant / Tekst bij petitie / Buitenruiters
Foto: Wikimedia Commons / JacoNed, CC BY-SA 3.0