Paard dat vermist raakte tijdens buitenrit dood teruggevonden

0
280
paard

Clara, de merrie die op afgelopen woensdag rond de bossen van het Duitse Itterbeck – Uelsen vermist raakte, is dood teruggevonden. Evita Vincken, de eigenaresse van het paard, was al drie dagen met man en macht op zoek naar het dier.

Geschrokken

Tijdens een bosrit schrok de 25-jarige doorgaans rustige merrie van een groepje jonge runderen dat op haar af rende. Ze wierp haar amazone van haar rug en zette het op een lopen, waarna ze niet meer gezien werd. Met een grote groep vrijwilligers werd er gezocht en ook de lokale media besteedden aandacht aan de vermissing van de merrie.

Grote zoekactie

De website GN riep automobilisten op de B403 op om vooral doordacht en rustig te rijden. Niet alleen omdat de merrie op de weg had kunnen opduiken, maar ook omdat er fanatiek gezocht werd naar het dier, onder andere door mensen te paard. De website meldt dat er afgelopen donderdag tot wel vijftig mensen op de been waren om Clara te zoeken.

Vandaag kwam er een verdrietig einde aan die zoektocht, toen de merrie dood werd aangetroffen. Over de doodsoorzaak is (nog) niks bekendgemaakt.

Bron: Facebook / GN
Foto: Unsplash / Jez Timms