Paarden overleden bij stalbrand in Halfweg

0
538
stal
Archiefbeeld paarden op stal.

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er brand gewoed op een stal in het Noord-Hollandse Halfweg. De hulpdiensten ter plaatse wisten een aantal paarden ternauwernood in veiligheid te brengen, maar voor twee paarden kwam alle hulp te laat. Een derde paard raakte zwaargewond.

Enkele paarden gered

Noord Hollands Dagblad bericht dat de brand ’s nachts rond kwart voor één werd ontdekt. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen al hoog uit de schuur en konden de brandweerlieden nog net op tijd enkele paarden uit de stal halen en loslaten in het weiland. De brandweer is daarna nog geruime tijd bezig geweest om het vuur volledig te blussen.

De eigenaar van de pensionstal reageerde ontdaan tegenover NH Nieuws. ‘Echt verschrikkelijk om mensen te moeten bellen dat hun paard dood is’, verklaarde hij.

Onderzoek

Hoe de brand ontstaan is, is nog niet duidelijk. De Forensische Dienst is daarom een onderzoek gestart. De staleigenaar heeft wel een vermoeden: hij denkt dat er sprake is van brandstichting, maar weet niet wie dat gedaan zou moeten hebben.

Bron: Noord Hollands Dagblad / NH Nieuws
Foto: Philippe Alès, CC BY-SA 4.0, bijgesneden om passend te maken.