Verkeersbord moet waarschuwen voor ‘knabbelende paarden’

0
162
Archiefbeeld Exmoorpony's.

Valt 1 april vroeg dit jaar, horen we je al denken, maar het is geen grap. In Schaijk wordt binnenkort een verkeersbord geplaatst dat autobezitters moet waarschuwen voor paarden die aan hun auto kunnen knabbelen. Omroep Brabant bericht dat dit bord zal komen te staan aan de Palmstraat, dat grenst aan natuurgebied de Maashorst.

Paarden over de weg

Het bord wordt geplaatst omdat twee natuurgebieden binnenkort met elkaar verbonden worden. De paarden moeten echter een stukje weg oversteken om van het ene naar het andere gebied te komen. Daar mag dus niet meer geparkeerd worden omdat de paarden de neiging hebben om aan de auto’s te knagen.

Beschadigingen

‘Paarden knabbelen graag aan van alles en nog wat’, vertelt begrazingsexpert Leo Linnartz. ‘Ze zijn nieuwsgierig. En sommigen denken dat ze een zoutbehoefte hebben en dat ze het lekker vinden’, zo legt hij uit.

In het gebied werden al eerder auto’s beschadigd door nieuwsgierige paarden, daarom gaan autobezitters gewaarschuwd worden middels het bord. Benieuwd naar reacties op het verkeersbord? Bekijk dan onderstaand item van Omroep Brabant.

Bron: Omroep Brabant
Foto: Wikimedia / Agnes Monkelbaan