De verschillende ruiters die je op elke stal weer tegenkomt

0
457
Hoe vaak de 'onverschrokken ruiter' ook valt, hij of zij stapt altijd weer op...

Sta je op een (grotere) pensionstal met je paard? Dan ontmoet je vast veel verschillende ruiters. Horse & Hound maakte een selectie van de verschillende typen ruiters die je op zulke stallen doorgaans tegenkomt, met een knipoog uiteraard.

De leergierige beginneling

Deze paardenliefhebber is doorgaans als eerste op stal en ook de laatste die weer vertrekt. Als hij of zij niet aan het rijden of verzorgen is, vind je deze persoon doorgaans met de neus in de boeken. Ze willen alles weten over hun favoriete dier en schromen dan ook niet om je alles te vragen.

De relaxte buitenruiter

Deze ruiter heeft voldoende lessen gevolgd om plezierig te kunnen paardrijden, maar heeft geen verdere ambitie. Je ziet deze ruiter zelden in de bak, maar daarentegen kom je hem of haar áltijd tegen op weg naar het bos.

De alleskunner

Dit type ruiter is overal geweest, heeft alles al gedaan en kent ook nog eens iedereen, vooral bekende ruiters uiteraard. Elke discipline hebben ze wel geprobeerd, zelfs volbloedrennen en polo. Wat kunnen ze eigenlijk niet?

De angstige ruiter

Onderschat dit type ruiter niet. Ondanks dat ze het ontzettend spannend vinden om op het paard te stappen, blijven ze doorzetten. Keer op keer komen deze ruiters terug naar stal om wederom hun angsten opzij proberen te zetten en te genieten van het paardrijden.

De roddelaar

Even in stilte uitstappen na een training? Vergeet het maar. Voor je het weet rijdt de roddelaar naast je en krijg je alles te horen over je andere stalgenoten, of je dat nou wilt of niet. Deze ruiter is de eerste die alles weet over alles en iedereen en ook de eerste die het nieuws verspreidt.

De weigerachtige ruiter

Deze ruiter heeft een paard, heeft alle tijd om te rijden, maar stapt toch niet op. Er is altijd wel een reden om niet te rijden, meestal gerelateerd aan het weer. Het gekke is dat áls deze ruiter dan toch eens opstapt, hij of zij er met volle teugen van geniet. Dat gevoel van enthousiasme verdwijnt echter weer bij het afstijgen.

De onverschrokken ruiter

Geen paard is deze ruiter met stalen zenuwen te gek. Het maakt niet uit hoe vaak ze eraf vallen, ze stappen altijd weer op. Heb je een jong, fris paard en durf je zelf er eigenlijk niet op? Geen probleem, vraag je onverschrokken stalgenoot en hij of zij regelt het voor je.

De ambitieuze ruiter

Deze ruiter wil winnen, altijd en overal. Welke discipline deze ruiter ook uitoefent, hij of zij wil op het hoogste niveau rijden en er de beste in zijn. Geld speelt geen rol om dat te bereiken en een dagje overslaan is er niet bij. Dit is de ruiter die je ook in de stromende regen zijn of haar proefje ziet oefenen.

De stylisten

De stylisten kun je eigenlijk in twee categorieën indelen. In de eerste categorie vinden we de merkenfreak. Deze ruiter heeft alles van één bepaald merk en weet als eerste wanneer de nieuwste kleuren uitkomen. Een nieuw seizoen? Shoppen maar! Tweedehandsjes? Doet hij of zij niet aan.

In de tweede categorie vinden we de setjesfreaks. Deze ruiters matchen álles bij elkaar en zowel zij als hun paarden zien er altijd onberispelijk uit. Een wimpertje op de verkeerde plek? Dat laat deze ruiter echt niet gebeuren.

Bron: Horse & Hound
Foto: Wikimedia / Thowra UK