‘Vraag naar recreatiepaarden stijgt door corona’

0
139
Archiefbeeld paarden.

Mensen kopen sneller een paard en ondernemen stappen om een partner te vinden die ook van paarden houdt, zo bericht Vereniging Eigen Paard. Het NOS Journaal heeft daarover een item gemaakt met Paard & Partner en Vereniging Eigen Paard.

Vooral vraag naar recreatiepaarden

Op de website van Vereniging Eigen paard valt te lezen dat de redactie van het NOS Journaal contact met hen opnam omdat uit cijfers bleek dat mensen zich eenzamer voelen tijdens corona, waardoor een stijging is te zien in het aantal mensen dat een paard aanschaft.

Directeur Ilse Jespers geeft aan dat zij dit bevestigt ziet in de cijfers van Vereniging Eigen paard. ‘We zien inderdaad dat er meer vraag is naar vooral recreatieve paarden. Mensen hebben meer tijd en het geld dat voor de vakantie bedoeld was, kan nu daarvoor worden gebruikt. Ook zien we een stijging in het aantal mensen dat samen met een vriend of vriendin een paard koopt.’

Lees hier het volledige artikel.

Uitzending

Het item wordt op Tweede Kerstdag uitgezonden. In de ochtend kun je het beluisteren op Radio 1. ’s Avonds is het op NPO1 te zien om 18.00 en 20.00 uur.

Bron: Vereniging Eigen Paard
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters