Vrachtwagenchauffeur redt paarden op Duitse snelweg

0
129
trailer
Acrhieffoto paardentrailer.

Een Roemeense vrachtwagenchauffeur heeft gisteren op de Duitse snelweg A62 bij Landstuhl het leven van twee paarden paarden gered. De paarden waren met hun eigenaresses onderweg naar een wedstrijd toen de auto die de trailer trok in brand vloog. De vrachtwagenchauffeur was een van de mensen die hulp kwam bieden en het lukte hem om de trailer af te koppelen voor het vuur oversloeg.

‘Weg, weg, weg!’

Natalie Müller, de bestuurster, vertelt aan Die Rheinpfalz dat ze rook uit de auto zag komen, de combinatie aan de kant zette en de brandweer belde. Daarna overlegde ze met haar vriendin hoe ze de paarden in veiligheid zouden kunnen brengen, maar ze wisten niet hoe. Ze waren bang dat de trailer zou omslaan als ze hem zouden afkoppelen, en de paarden uitladen op de drukke snelweg was ook geen optie.

Wanhopig probeerden de vrouwen andere automobilisten om hulp te vragen. Twee vrouwen stopten en schoten samen met een vrachtwagenchauffeur te hulp. Laatstgenoemde kwam van de tegenovergestelde richting en rende over de rijbaan terwijl hij ‘Weg, weg, weg! Explosie! Gevaar!’ riep. ‘Daarna ging alles heel snel’, aldus Natalie.

‘De man koppelde de trailer los en trok hem weg bij de auto, terwijl wij duwden. Mijn vriendin wilde haar tas nog uit de auto halen, maar de man hield haar tegen. Enkele ogenblikken daarna stond de auto in lichterlaaie’.

Zoektocht

‘We wilden de man graag bedanken’, vertelt Natalie. ‘Maar hij vertrok weer net zo snel als hij was gekomen. Hij zei enkel nog “Geen Duits, Roemeens”‘. Om de vrachtwagenchauffeur alsnog te vinden en te kunnen bedanken, hebben de dames met behulp van een vertaalmachine een Facebookbericht in het Roemeens opgesteld. Het bericht wordt inmiddels massaal gedeeld om de reddende engel te vinden.

Bron: Die Rheinpfalz
Foto: Wendy Koekoek