Wat je poetskist over je zegt…

0
366
Archiefbeeld borstels.

Een eerste indruk is niet altijd de juiste, maar kan wel een hoop zeggen over iemand. Zo kun je volgens Horse & Hound al een hoop te weten komen over je stalgenootjes door eens in hun poetskist te kijken. Herken jij jezelf of je stalgenoten in onderstaande omschrijvingen?

De verzamelaar

Bevriend zijn met een verzamelaar is geweldig. Ben jij je zachte borstel kwijt? Geen probleem, die kun je gewoon even van de verzamelaar lenen, want hij of zij heeft er drie. Wat je echter niet wil, is de zadelkamer met een verzamelaar delen. Zij hebben namelijk zoveel (lege) flessen, dekjes, hoofdstelonderdelen en dekens dat er voor jouw spullen nog maar een klein hoekje overblijft. Hoewel de verzamelaar zich elke keer weer voorneemt om nu eens echt alles uit te zoeken en wat weg kan op Marktplaats te zetten, wordt de verzameling alleen maar groter…

De minimalist

Deze persoon heeft geen tijd voor glitterspray, setjes of onnodig voedingssupplementen. Hij of zij is een groot voorstander van de uitdrukking ‘less is more’ en dit zie je terug in de poetskist. Hier vind je enkel een harde borstel, een manenkam, een hoevenkrabber en met een beetje geluk een spons in terug. Komt het paard van deze persoon iets tekort? Absoluut niet. Zijn eigenaar kan gewoon de verleidingen van de (webwinkel van de) ruitersportzaak goed weerstaan…

De koopjesjager

Heeft je paard echt een nieuwe deken nodig, maar zit je een beetje krap bij kas? Vraag dan eens advies aan een stalgenootje dat echt een neus voor de beste koopjes heeft. Zijn of haar poetskist zit vol met producten die voor de helft van de prijs weg gingen en dekjes of dekens zijn zo goed als nieuwe tweedehandsjes. Waar de koopjesjager dit allemaal vindt? Nou, wat dacht je van bij een tentenkamp, op een rommelmarkt of op de Facebook Markt? Noem wat je nodig hebt en de koopjesjager weet je te vertellen waar je de beste deal scoort.

De trendspotter

Dit stalgenootje heeft werkelijk alle nieuwste producten in zijn of haar poetskist zitten. Sterker nog, aan één poetskist hebben ze niet genoeg! Nee, er is een poetskist voor thuis, een poetskist voor een wedstrijddag en dan nog een extra krat voor ‘noodgevallen’. Samen met dit stalgenootje op wedstrijd? Dan weet je zeker dat er een mooi strodorp bij zit, zodat jullie na je proefjes ook nog even de hipste producten kunnen bekijken en kopen.

Naar een idee van Horse and Hound
Foto: Buitenruiters