Wielrenner die paard aanreed veroordeeld voor gevaarlijk rijgedrag

0
188
Paard wordt geraakt door triatleet
Screenshot uit het filmpje dat de amazone van het incident maakte.

De wielrenner die op 17 juni vorig jaar een paard en diens amazone aanreed tijdens een triatlon, is in dezelfde kwestie nu veroordeeld vanwege gevaarlijk rijgedrag. Dat bericht Horse & Hound. De man kreeg eerder al een levenslange schorsing opgelegd voor wielrenevenementen van organisator Human Race.

De 32-jarige deelnemer aan de triatlon werd schuldig bevonden aan het fietsen op de openbare weg zonder rekening met andere weggebruikers te houden.

Vrijwillig verhoor

De amazone die slachtoffer werd van de botsing die ontstond tussen de wielrenner en haar paard, deelde na het incident beeldmateriaal van het ongeluk op Facebook. Ze legde toen uit dat één van de deelnemers aan de triatlon haar en haar paard raakte. Het gevolg was dat haar paard schrok, wegsprong en daarbij een ijzer verloor. De wielrenner in kwestie reed door.

Toen duidelijk werd welke deelnemer aan de triatlon de botsing veroorzaakt was, kreeg hij een levenslange schorsing opgelegd van de race-organisator. Hij werkte echter ook mee aan een vrijwillig verhoor op 10 oktober en werd op 20 oktober aangeklaagd. De zitting had vorige week plaats, waarbij hij werd veroordeeld tot het betalen van de kosten die ongeveer duizend euro bedroegen.

Mensen in gevaar gebracht

Een woordvoerder van de politie geeft aan tevreden te zijn met de veroordeling. ‘Het gedrag van de wielrenner was absoluut niet wat je mag verwachten. Ik ben daarom blij dat hij in deze zaak veroordeeld is. Door zijn inhaalmanoeuvre veroorzaakte hij een schrikreactie bij het paard, waardoor hij ook anderen in gevaar bracht.’

Bron: Horse & Hound