Zeven konikveulens gestolen uit Oostvaardersplassen

0
341
Archiefbeeld konikveulen.

Afgelopen zomer zijn er grote grazers gestolen uit het Oostvaardersplassengebied. Het gaat om zeven konikveulens en een heckrundkalf. Dat blijkt uit onderzoek van het programma Medialogica.

Aangifte gedaan

Joke Bijl is woordvoerder van Staatsbosbeheer en vertelt dat ze niet weet wie er precies achter het meenemen van de dieren zit. ‘We hebben wel aangifte gedaan van diefstal en stroperij. Ik weet niet hoe oud de dieren precies waren, maar er zaten heel jonge dieren bij en dat is niet goed. Een jong veulen heeft de biest van zijn moeder nodig.’

In de achtertuin

Medialogica kwam afgelopen week een filmpje tegen waarop een jonge konik te zien is in een achtertuin. Op dat filmpje zijn verschillende stemmen te horen die zeggen: ‘We halen ze allemaal weg, dit hebben we toch maar mooi geflikt’.

Medewerkers van Staatsbosbeheer hebben het filmpje ook gezien en het veulen herkend als het dier dat in augustus vermist raakte uit het Oostvaardersveld. Een boswachter vertelt er honderd procent zeker van te zijn dat het daadwerkelijk een konik uit het Oostvaardersveld is. ‘Je kunt dat zien aan de strepen bij zijn ogen en aan de vlekken op zijn neus. Deze is van ons.’

Politieonderzoek

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland bevestigt dat er aangifte is gedaan. Het politieonderzoek dat verricht is, heeft echter niets opgeleverd.

Lees hier het volledige artikel.

Bron: Medialogica
Foto: Wikimedia Commons / Roy