Zomerse ‘ontberingen’ die alle ruiters wel kennen

0
432
Natte sokken bij het vullen van de waterbak van je geliefde viervoeter...

Natuurlijk, als het straks winter is en de regen met bakken uit de hemel valt of je ijs uit waterbakken moet bikken, zou je willen dat alles stoffig is en je onder de dazenbeten zit. Maar kom op, nu is het zomer en ook dan is alles niet perfect. Luxeproblemen? Eigenlijk wel wel. Dit zijn de ‘ontberingen’ die ruiters moeten doorstaan in de zomer.

Tan lines

Tsja, dat krijg je als je netjes handschoenen draagt tijdens het paardrijden en longeren. Hartstikke veilig natuurlijk, dat wel. Maar fraai is het niet, van die permanente handschoentjes.

Als we het toch over bruin worden hebben: wat dacht je van je melkflessen? Als je altijd in een paardrijbroek rondloopt, zien je benen nooit het daglicht. Ja en die paar zonnestralen die je op een zondagmiddag opvangt als je klaar bent bij de paarden zetten dan ook geen zoden meer aan de dijk.

Bulten, bulten, nog meer bulten

Met dank aan de dazen. Je paard bescherm je zo goed mogelijk tegen deze insecten met een vliegendeken, dazenval en liters aan vliegenspray. Helaas kom je er zelf niet zo fraai vanaf en loop je rond met een paar gloeiende dikke bulten. Je weet dat krabben het alleen maar erger maakt, maar dat is gemakkelijk praten als het zo jeukt.

Natte sokken

Met deze warmte trek je het niet om de hele dag rond te lopen in je rijlaarzen of stalschoenen, dus wissel je snel naar een setje sneakers. Die zijn oud en hebben gaten, of zijn juist heel fancy en hebben gaten om je voeten koel te houden. In ieder geval zal er een moment komen waarop je besluit je paard even af te spoelen, met die schoenen aan uiteraard. Natte sokken? Check. Oh en als je verstandig genoeg bent om niet je paard af te spoelen terwijl je geen laarzen aan hebt, knoei je waarschijnlijk wel tijdens het vullen van de waterbakken…

Nog even voortbordurend op die sokken: die blijven natuurlijk ook niet schoon. Je hebt immers die oude sneakers aangedaan en bent vervolgens door de stoffige rijbak gelopen. Dat wordt sokken uitkloppen voor je naar binnen gaat.

Staart

Die eeuwige staart in je gezicht. Sta je net je paard te borstelen en *zwiep* slaat je paard zijn staart in je gezicht. Kan ie niks aan doen natuurlijk, maar je voelt het wel.

Of wat dacht je van een staartzwiep terwijl je paard perfect poseert voor een toffe foto aan het water. Net op het moment dat je wil klikken landt er een vlieg op zijn flank en zwiept die staart door het beeld…

Zoals we al zeiden: allemaal luxeproblemen. Een zomer met paarden is héérlijk en mag zo nog een paar maanden langer duren.

Bron: Horse & Hound
Foto: Buitenruiters