Zussen rijden 1600 kilometer voor goede doelen

0
197

Twee Britse paardentrainsters zijn momenteel bezig met hun drie paarden aan een rit die net zo lang is als het Verenigd Koninkrijk. Ze verwachten zes weken onderweg te zijn en hopen ruim 2000 euro op te halen voor het goede doel.

1600 kilometer

De zussen Lauren en Meg White uit Gloucestershire begonnen twee weken geleden aan hun tocht van zo’n 1600 kilometer van John O’Groats naar Lands End. Op dit moment hebben ze er al meer dan 320 kilometers op zitten met hun paarden Amadeus, Phoenix en Flicker.

Met hun familie runnen de zussen het bedrijf Hesteyri Horses, waar ze pony’s en paarden opvangen rehabiliteren. ‘Mijn moeder had in eerste instantie het idee om een rit te maken van de lengte van Europa, maar dat vonden we nagenoeg onmogelijk. We hebben het hier al jaren over en het moest er maar eens van komen’, aldus één van de zussen.

Uitdaging

Ze vervolgt: ‘Het is best lastig om de weg te vinden in sommige gebieden en we zijn al eens in een kloof terecht gekomen, dus het is een hele uitdaging. Maar het mooiste aan deze rit is toch wel dat je in gebieden komt waar anderen zelden te paard komen. Het ene moment is het moeilijk, maar dan sta je bovenop een heuvel en kun je genieten van een geweldig uitzicht. Dan is het het allemaal waard geweest.’

Hartverwarmend

De dames hadden zich tot doel gesteld om 2000 ponden in te zamelen, welk bedrag verdeeld zou worden tussen drie goede doelen (The Andrew Simpson Foundation, The Racehorse Sanctuary en Dogs Trust) en hun eigen bedrijf.

‘We zitten nu net over de 2000 ponden en we blijven doorgaan want we willen zoveel als mogelijk inzamelen. Tot nu toe hebben we veel geluk gehad met mensen die achter ons staan en ons willen steunen. Het is fantastisch en hartverwarmend.’

Bron: Press and Journal
Foto: Unsplash / Kirsten LaChance