Anne Marijn Kok dertiende op EK endurance voor jeugdruiters

0
352
endurance
Archiefbeeld endurancewedstrijd.

Anne Marijn Kok is op een knappe 13e plaats geëindigd bij het EK endurance voor jeugdruiters, zo bericht de KNHS. De debutante reed met haar El W Dora een goed afgewogen wedstrijd in het Italiaanse Pisa waar vandaag om de Europese titel werd gestreden.

Het EK werd verreden over een 120 kilometer lange wedstrijd die was verdeeld in vier lussen. Om zes uur in de ochtend zijn de deelnemers vertrokken. In Italië was het ook warm, maar gelukkig niet zo extreem als in ons eigen land. Dankzij de zorg van alle onmisbare grooms zijn alle Nederlandse paarden zeer goed uit de strijd gekomen.

‘Perfect gereden’

Bondscoach Jarmila Lakeman vertelt: ‘Anne Marijn heeft perfect gereden. Ze heeft de wedstrijd mooi opgebouwd en afgesloten met een nette laatste ronde met een gemiddelde van ruim 20 kilometer per uur waardoor ze op een totaal gemiddelde kwam van 18.83 km/uur. Imke Lamsma heeft iets rustiger gereden, maar is inmiddels ook goed gefinisht.’

Imke Lamsma werd uiteindelijk twintigste met een gemiddelde snelheid van 15.99 km/uur.
De andere drie Nederlandse deelnemers, Nanke Kramer, Puck van der Lugt en Ijjou Mohamed zijn uit de strijd, daarmee heeft Nederland geen team aan de finish.

Anne Marijn Kok finisht het EK junioren/young riders op een prachtige 13e plek met keurige aanbiedtijden! Gefeliciteerd aan de ruiter en het team!📷 Savanja Frissen

Posted by Endurancejeugd NL on Thursday, July 26, 2018

Bron: KNHS
Foto: Wikimedia / Haras Nationaux