De Mongol Derby: tijd voor een update!

0
471
Archieffoto Mongoolse paarden.

Vorige week woensdag is de Mongol Derby van start gegaan, met aan de startlijn ook vijf Nederlandse amazones en een in Nederland woonachtige Brit. Na dag twee gaven wij jullie een kort verslag met de leukste updates van de Nederlanders op social media. Nu we weer een heel eind onderweg zijn, vinden we het tijd voor een nieuwe update.

Margreet vooraan!

Het allerbeste nieuws doen we natuurlijk als eerste: alle Nederlandse deelnemers zijn nog in de race! Margreet rijdt zelfs in de kop van het veld mee. Nu na de zesde dag de balans is opgemaakt staat ze op een gedeelde tweede plaats en bevindt ze zich iets voorbij horse station 22. Voor haar rijdt de 71-jarige (!!) cowboy en uitstekende navigator Robert Long. Als deze man de Derby wint, heeft hij een plaatsje in het Guinness World Records-boek verdiend.

Linda (op horse station 19) vinden we op een gedeelde negentiende plaats terug en Esther en Aly (op horse station 18) op een gedeelde 21e plaats. Aly zal wel een tijdstraf moeten uitzitten, zij kwam vandaag namelijk na de toegestane tijd binnen.

Anne en Mike (op horse station 17) vormen – met een hele grote groep ruiters – de hekkensluiters op een gedeelde 26e plaats. Zij kregen vandaag een uur extra rijtijd om het zeventiende station te halen. Was dit hun niet gelukt, dan waren ze uit de race genomen, een stuk vooruit gereden met de auto en hadden ze verder gemogen in de adventure category. In deze categorie rijden de deelnemers die bijvoorbeeld door ziekte of een vervelende val tijdelijk niet verder konden, maar nu wel graag door willen rijden.

Beeldmateriaal

Op de sociale media werden weer vele leuke foto’s en filmpjes geplaatst. Hieronder vind je er een aantal van de afgelopen dagen terug.

Aly

Linda

Esther

Anne

Mike

Margreet

Bron: Buitenruiters / Twitter Mongol Derby
Foto: Wikimedia / Marcin Konsek