Hippisch ondernemer ontwerpt ‘ruim mest op-bord’

0
63
Archiefbeeld mest opruimen.

Paardenmest op de openbare weg. Het is al jaren op veel verschillende plaatsen een grote bron van ergernis bij bewoners en recreanten. Hoe groot deze ergernis is, merkte hippisch ondernemer en ruiter Jan Veenstra uit Wateren tijdens een buurtgesprek in 2020. Hij besloot naar aanleiding van dit gesprek het probleem op een ludieke wijze te willen aanpakken, zo bericht DVHN.

Overlast voorkomen

Bewoners gaven tijdens het gesprek aan dat de overlast van paardenmest veruit bovenaan hun lijstje staat, en niet langer meer geduld wordt. Zij hadden het probleem veelvuldig bij de gemeente kenbaar gemaakt, maar er veranderde helaas niets. Het leek zelfs erger te worden.

Veenstra besloot dat er actie ondernomen moest worden, waarna hij het mest opruimen zowel bij zijn klanten als andere hippisch ondernemers onder de aandacht bracht. Ook werd er in de plaatselijke krant een artikel geplaatst, waarin ruiters werden opgeroepen om de mest op de openbare weg voortaan op te ruimen.

Bord ontworpen

Toen dit alles niet genoeg bleek te helpen, besloot Veenstra tot een andere aanpak over te gaan. Daarom ontwierp hij een bord waarop op een vriendelijke manier kenbaar gemaakt wordt dat het wenselijk is dat ruiters de mest van hun paard opruimen.

Nu het mooie weer eraan komt en er weer meer mensen met hun paarden op pad gaan, heeft hij de borden laten plaatsen op particuliere grond in zijn buurt. Veenstra hoopt dat – als de boodschap goed wordt opgepakt – hij in contact kan komen met de gemeente om hen enthousiast voor de borden te maken zodat ze overal in de gemeente geplaatst kunnen worden.

Bekijk hier een foto van het bord in kwestie.

Bron: DVHN
Foto: Buitenruiters