Selectie EK endurance senioren bekend

0
475
Archiefbeeld WK endurance in Tryon.

Bondscoach Emile Docquier heeft bekend gemaakt welke combinaties Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens het Europees kampioenschap endurance. Dit EK wordt op 17 augustus verreden in Euston Park in Groot-Brittannië over een afstand van 160 kilometer.

Top 5 NK

Namens Nederland zullen we de top vijf van het Nederlands kampioenschap aan de start zien staan. Dit zijn Marijke Visser met Castlebar Gameboy of Rouchka de Luc, Leonie Schoonderwoert met Meneer Prince, Nant Baten met SHV Silver Nahlu, Donna Oudshoorn met Valkan v/d Elzahoeve en Esther Groen met Watt du Colombier.

Goede klassering

De Nederlandse top gaat voor een goede klassering, zowel individueel als in het landenklassement. Dat ligt ook in de lijn der verwachting. De afgelopen jaren hebben de Nederlandse enduranceruiters namelijk goed gepresteerd op internationale kampioenschappen.

Op het EK in 2015 veroverden het Nederlandse team een bronzen medaille. Ook in 2016 lukte dat, toen op het WK in Samorin. Vorig jaar lag Nederland in de teamwedstrijd op het WK in Amerika op de derde plaats op het moment dat de wedstrijd vanwege de weersomstandigheden werd gestaakt.

Bron: KNHS 
Foto: FEI / Martin Dokoupil