Rhinopneumonie in Duits grensgebied, Nederlandse stallen alert

0
1091
Archiefbeeld drinkend paard.

In de regio tussen Kleve en Kranenburg, dichtbij Groesbeek, zijn in de afgelopen periode zeventien paarden overleden. Omdat gedacht werd dat de paarden aan Rhinopneumonie leden, besloot Hippisch Centrum Groesbeek preventieve maatregelen te nemen. Inmiddels is bevestigd dat het inderdaad om een uitbraak van Rhinopneumonie gaat.

Maatregelen

Het Hippisch Centrum Groesbeek heeft aan haar klanten gevraagd om niet meer op andere stallen te komen. Tevens roepen ze de ruiters op om enkel met schone, gewassen kleding en schoon schoeisel naar de manege te komen. Daarnaast moeten de klanten met eigen poetsspullen deze goed wassen en enkel op de manege zelf gebruiken, of gewoon helemaal niet meer gebruiken.

De manege benadrukt dat er in Groesbeek geen besmettingen bekend zijn, en dat het enkel om preventieve maatregelen gaat om een besmetting te voorkomen.

Protocol

Dierenartsenpraktijk Groesbeek laat weten dat er bij hen nu veel vragen met betrekking tot Rhinopneumonie binnenkomen. Daarom hebben zij op hun Facebookpagina een uitgebreid bericht geplaatst met daarin het protocol dat gehanteerd dient te worden om een besmetting zoveel mogelijk te voorkomen.

Bron: Hippisch Centrum Groesbeek
Foto: Buitenruiters