Amazone op zoek naar eigenaresse van loslopende hond *update*

0
379
Merrie Anouk voorafgaand aan een strandrit op parkeerplaats 'Zuid' bij Egmond aan Zee.

Onlangs was het een Britse amazone die hondeneigenaren opriep om hun honden vooral onder controle te houden. Nu is het een Nederlandse amazone die na een ongeval op zoek is naar de eigenaresse van een loslopende hond.

Miranda Koldijk vertelt dat ze afgelopen vrijdagochtend met haar draver Anouk op het strand van Egmond aan Zee reed. Iets na half 7 zag ze een grote hond recht op haar en haar merrie afkomen en voor ze kon ingrijpen had haar paard een rechtsomkeert gemaakt en het op een lopen gezet.

Jagen

‘En dat terwijl Anouk echt niet snel bang is voor honden. We maken wel vaker mee dat ze achter haar aan rennen of gaan blaffen, maar deze kwam echt jagend op ons af, dat werd haar teveel,’ legt de amazone uit.

Door de vliegensvlugge reactie van de merrie kwam Miranda op het strand ten val, waarna ze haar paard weg zag vluchten. Zelf kwam ze er met enkel wat kneuzingen en een bloedneus vanaf, maar Anouk lijkt er minder goed aan toe te zijn.

In het water

‘Anouk is richting Hargen aan Zee gegaloppeerd’, vertelt ze. ‘Dat is de kant die we altijd op rijden. Ik denk zelfs dat ze ook is omgedraaid op het punt waar we altijd omdraaien. Vervolgens is ze weer richting het startpunt van onze buitenrit gerend en in paniek de zee in gevlucht. Gelukkig kon een stalgenoot van mij haar daar te pakken krijgen, want ze stond al tot aan haar buik in het water.’

Dik been

Een dik been is het resultaat van dit onfortuinlijke avontuur en Miranda is bang voor peesletsel bij haar paard. ‘We wachten nu tot de zwelling afzakt en daarna zullen we een echo moeten laten maken om meer duidelijkheid te krijgen.’

De eigenaresse van de hond heeft ze niet meer gezien en daarom heeft ze op Facebook een oproep geplaatst. Graag zou ze met de betreffende vrouw in contact komen om de zaak verder af te handelen.

Update 16 juli 2018, 05.33 uur: inmiddels is duidelijk wie de eigenaresse van de betreffende hond is.

Graag delen omgeving Egmond!!!Eigenaresse gezocht van vermoedelijk een kortharige Vizsla die op het strand mij en mijn…

Posted by Miranda Koldijk on Sunday, July 15, 2018

Bron: Buitenruiters, overname enkel toegestaan na schriftelijke toestemming.
Foto: Privébezit Miranda Koldijk