Amazone gewond door botsing met hert

0
270

Op buitenrit gaan is nooit zonder risico’s, dat weten we allemaal. Er kan je van alles overkomen, maar een botsing met een hert? Daar denk je niet zo snel aan. Nina uit Oss ook niet, maar toch gebeurde het.

Meegesleurd

Dinsdagavond had ze haar paard opgezadeld voor een rit door de Berghemse bossen. Tijdens de rit werd ze gepasseerd door een paar mountainbikers, die nog attent vroegen of haar paard niet snel schrikt. ‘Nee joh’, was haar antwoord. Even later sprong er een hert tegen haar paard aan, vertelt ze aan het Brabants Dagblad.

‘Mijn paard deed zijn hoofd omhoog en sprong opzij. Ik kon niet blijven zitten. Omdat ik hem niet wilde loslaten werd ik meegesleurd en raakte ik een paar takken.’

Mountainbikers te hulp

De mountainbikers die haar eerder passeerden schoten Nina direct te hulp. Twee ontfermden zich over Nina, de anderen gingen achter haar paard aan en wisten het te vangen.

Nina werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Haar moeder laat weten dat ze de mountainbikers enorm dankbaar is voor de hulp die ze aan haar dochter gaven. De groep leeft enorm met Nina mee en komt zelfs op ‘ziekenbezoek’.

Lees het volledige artikel hier.

Bron: Brabants Dagblad
Foto: Pexels / Alexander Dummer