Limburgse bedrijven ontvangen ‘Paarden Welkom’ gevelbord

0
440
Archiefbeeld bosrit.

Op donderdag 29 augustus is aan de eigenaren van drie bedrijven het officiële Paarden Welkom gevelbord uitgereikt, bericht de KNHS. Het Paarden Welkom-label kenmerkt locaties met uitstekende service en faciliteiten voor ruiters en menners die graag buiten willen rijden.

In Limburg wordt hard gewerkt aan een provinciaal dekkend knooppuntennetwerk voor ruiters en menners. Inmiddels is dat voor bijna 70% gereed.

Voorzieningen voor paarden en mensen

De drie gevelplaten gingen naar FNRS-bedrijf Rijstal Venhof, Paardenpension Jägerhof en FNRS Ruitersportcentrum Bergemo. Bij deze bedrijven zijn goede voorzieningen voor paard en ruiter aanwezig. Denk hierbij onder andere aan verblijfsmogelijkheden.

Daarnaast wordt er alles aan gedaan om ruiters zorgen uit handen te nemen. Op deze manier kunnen ze optimaal genieten van een (meerdaagse) rit of vakantie.

Mooie locaties

De bedrijven liggen daarnaast in een prachtige omgeving om te paard te ontdekken. Zo liggen Venhof en Jägerhof (gemeente Roerdalen) beide in het Nationale Park De Meinweg en is Bergemo (gemeente Gennep) gesitueerd aan de rand van Nationaal Park De Maasduinen. Met behulp van het uitgereikte ‘Paarden Welkom’ bord geven zij vanaf nu nog duidelijker aan dat je méér dan welkom bent met je paard.

Bron: KNHS
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters