Toenemende belangstelling voor Ermelose Paarden Tweedaagse

0
442
Archiefbeeld buitenrit.

Ruitersportcentrum Sequoia Stables en het Hippisch Platform Ermelo organiseren komend weekend voor de derde keer de Ermelose Paarden Tweedaagse. Op zaterdag en zondag kunnen ruiters en menners een uitgestippelde tocht over de Ermelose Veluwe rijden van 15 of 25 kilometer.

Er wordt gereden op de officiële ruiter- en menpaden in het Ermelose buitengebied. Op zaterdag voert de route rondom het Cyriasische Veld. De tweede dag gaan de deelnemers naar de nog bloeiende Ermelosche Heide.

Toenemende belangstelling

De organisatoren zijn verheugd over de toenemende belangstelling voor hun evenement, waarmee ze het Ermelose paardentoerisme willen stimuleren. De verwachting is dat op beide dagen ruim 50 deelnemende ruiters en aanspanningen mee zullen rijden.

Vivian Sluis van Sequoia Stables vertelt aan Ermelo van nu: ‘Onze manege ligt direct aan het Ermelose ruiter- en menpadennetwerk. Ook beschikt het over alle voorzieningen om dit soort evenementen te organiseren en te laten slagen.’

Han Wilhelm van de stichting Hippisch Platform Ermelo vult aan: ‘We hebben in Ermelo ongeveer 100 km aan veilige ruiter- en menpaden liggen, die weinig bekend zijn bij paardenliefhebbers van buiten de regio. Bovendien verkeren deze paden op dit moment in een goede staat. Het wachten is echter nog steeds op een aaneenkoppeling van de ruiter- en menpaden op de noordwest Veluwe.’

Bron: Ermelo van nu
Foto: Wendy Koekoek voor Buitenruiters