Belgische ruiters mogen weer op buitenrit

0
224
Buitenritten maken is in België weer toegestaan. Maak je ritten echter wel alleen, of samen met maximaal één andere ruiter.

Het maken van buitenritten is weer toegestaan in België, dat bericht Paardensport Vlaanderen. Begin deze maand gaf de paardensportorganisatie nog aan dat buitenrijden met onmiddellijke ingang verboden werd, in verband het met coronavirus.

Welzijn

In het Ministerieel besluit van 17 april 2020 is het maken van buitenritten nu opgenomen als een toegestane activiteit. Daarbij wordt wel de kanttekening gemaakt dat de ritten alleen mogen worden gemaakt met als doel het welzijn van het paard te borgen. Ook mogen er niet meer dan twee combinaties samen op pad gaan. Onduidelijk is of ook menners weer op pad mogen.

‘Verpest het niet’

Paardensport Vlaanderen roept de Belgische ruiters op om de regels te volgen. ‘Wees niet het groepje ruiters dat het verpest voor de rest. Blijf in je kot en hou je aan de regels. Hoe beter we de vooropgestelde regels volgen, hoe sneller we het coronavirus onder controle krijgen en deze maatregelen zullen versoepelen! Paardenmensen staan alom geprezen als verstandige mensen, doe dus ook nu geen domme dingen.’

Bron: Paardensport Vlaanderen
Foto: Buitenruiters