Britse amazone overleden na val tijdens buitenrit

0
120

Een Britse amazone van 64 jaar oud is overleden aan de gevolgen van een val tijdens de buitenrit die ze afgelopen vrijdag maakte, zo bericht Horse & Hound.

Ernstig gewond

De hulpdiensten werden rond half 12 in de ochtend gebeld, zo verklaart een woordvoerder van de politie. ‘De vrouw uit Launceston liep bij de val hoofdletsel op. Vervolgens kreeg ze te maken met meerdere medische problemen als geval van de val.’

Ambulancepersoneel stabiliseerde de amazone, waarna ze met een traumahelikopter naar een ziekenhuis werd gevlogen. Daar overleed ze echter aan de gevolgen van haar val.

Omstandigheden onderzocht

De omstandigheden rond de dodelijke valpartij zijn inmiddels onderzocht door de politie, waarbij ook getuigen werden gehoord. Volgens de woordvoerder was er geen derde partij bij het ongeval betrokken, waardoor er geen verdere actie zal worden ondernomen.

Op het moment van het ongeval reed er een vrachtwagen in de omgeving rond. De bestuurder van dit voertuig had echter niets met het ongeval te maken, aldus de politie.

‘We hebben onderzocht of er voertuigen bij het ongeval betrokken waren en of er mogelijk gevaarlijk was gereden door de bestuurders. Op dit moment hebben we geen redenen om aan te nemen dat de bestuurder van de vrachtwagen zich in deze kwestie hoeft te verantwoorden.’

Bron: Horse & Hound
Foto: Unsplash / Kirsten LaChance