Britse bekende ruiters gaan buitenrijden voor goed doel

0
113
Archiefbeeld paard.

De Britse bekende ruiters William Whitaker, Charlotte Dujardin en YouTuber This Esme doen dit jaar mee de buitenrituitdaging MyHackathon. Dit evenement, georganiseerd door Stichting Brooke Hospital for Animals, vindt dit jaar voor de vierde keer plaats.

100 mijl

De stichting daagt ruiters uit om binnen een tijdsbestek van 100 dagen, 100 mijl (ongeveer 160 kilometer) te rijden en daar 100 pond (ongeveer 110 euro) mee op te halen. Ruiters kunnen deze maand beginnen aan de uitdaging en hebben tot oktober de tijd om te rijden.

‘Verschil maken’

Dressuuramazone Charlotte Dujardin is ambassadeur voor Brooke en vertelt aan Horse & Hound dat zij verheugd is om dit jaar weer mee te doen aan MyHackathon. 

‘Ik ben blij dat ik dit evenement ook dit jaar weer kan steunen door mee te doen. Het is een geweldige manier om fit te blijven en wat leuks met je paard te doen, terwijl je tegelijkertijd een verschil maakt voor de ezels en paarden die onze hulp nodig hebben.’

Jonge ruiters

Ook jonge ruitertjes kunnen hun steentje bijdragen. Speciaal voor hen wordt er een My Mini Hackathon georganiseerd. Kinderen die hier aan mee doen rijden geen 100 mijl, maar 10 mijl in hetzelfde tijdsbestek. Ook zij zullen proberen om met hun buitenritten 100 pond te in te zamelen voor het goede doel.

Ingezameld geld

Het geld dat door de ruiters wordt ingezameld, gaat naar het werk van Brooke in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.

Met honderd pond kan er in een gemeenschap een permanente watervoorziening voor de dieren aangelegd worden. Ook wordt het geld gebruikt om hoefsmeden op te leiden en vrouwelijke diereneigenaren vaardigheden aan te leren waar zij en hun dieren profijt van hebben.

Bron: Horse & Hound 
Foto: Laurie Eskes voor Buitenruiters